Beställningsfrågor

Om du inte hittar svar på dina beställningsfrågor kring skolfoto kan du kontakta oss på telefon 0155 – 29 20 30 eller kundservice@svensktskolfoto.se.

Jag har tappat bort informationsbrevet, hur gör jag?

Vid fotograferingstillfället delar fotografen ut en information till eleven och på den finns dina inloggningsuppgifter. Om du saknar detta; kontakta Kundservice. Ett andra brev, e-post eller sms skickas ut någon vecka efter fotograferingen. Du kan även fylla i formuläret här, så skickar vi ut bildkoden till den adress vi fått från skolan.

Jag har tappat bort mina inloggningsuppgifter, hur gör jag?

Skicka ett mail till kundservice@svensktskolfoto.se. Ange både ditt och elevens namn, adress, klass samt skolans namn. Inloggningsuppgifterna kommer att skickas med brev efter cirka 3 dagar. Om du redan gjort en beställning via webben så loggar du in med din e-postadress och personliga lösenord. Har du glömt ditt lösenord klickar du på länken för att återställa det och följer sedan instruktionerna.

Fel uppgifter står angivet på mitt barns beställningstalong, går det att ändra?

Ja, texta de rätta uppgifterna på talongen t ex ändrad klass eller adress. Du kan även skicka e-post till kundservice med de uppgifter som ska korrigeras. Ange då kundnummer för eleven samt korrekta uppgifter.

Jag har inte fått skolkatalogen som jag har beställt, bara porträtt- och gruppbilder.

Porträtt- och gruppbilder levereras inom 3 veckor. Skolkatalogen tar normalt lite längre tid att producera och levereras därför i en separat försändelse efter ca 5-6 veckor.

När kommer leveransen?

Porträtt och gruppbild levereras normalt inom 3 veckor efter fotograferingstillfället. Om du även har beställt en skolkatalog levereras den i en separat försändelse efter ca 5-6 veckor.

Hur sampackar jag bilder för flera barn?

Du behöver ha en bildkod för varje barn. Logga in på barn nr 1 och lägg sedan till barn nr 2 i nästa flik.
Alla foton du beställer vid samma tillfälle blir då sampaketerade med en faktura och expeditionsavgift.
OBS: sampaketering gäller endast foton (porträtt och gruppbild).

Jag har beställt digital katalog, hur laddar jag ner den?

Du måste installera vår app ”Svenskt Skolfoto”, i din smartphone, som du hittar i appstore och googleplay när du söker på ”skolfoto”. När katalogen finns att ladda ner får du ett mail med nedladdningskod, som du kan använda till tre olika mobiler.
Öppna skolfotoappen, klicka på ”Ladda hem din skolkatalog” och lös in nedladdningskoden genom knappen uppe till höger. Se till att du har bra nätuppkoppling när du laddar ner. En digital skolkatalog ”bor” sedan i appen så länge du har kvar den och inte rensar historiken.