Skolfotograf

Skolfotografer genomför fotografering av elever, lärare och andra anställda på skolor runt om i Sverige. Möten med tusentals olika barn och ungdomar varje år sätter höga krav på skolfotografer. Förutom krav på att vår skolfotograf ska vara en skicklig sådan, så är det även oerhört viktigt att fotografen har god hand med barn, är tålmodig, social och glad.

Skolfotograf

En skolfotograf hos Svenskt Skolfoto får omfattande internutbildning innan han eller hon får börja fota i skolorna. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med oss; från det att förfrågningar om foto skickas till det att fotograferingen äger rum och slutprodukten levereras. För att bilderna ska bli så bra som möjligt måste elever och lärare känna sig bekväma framför kameran. Skolfotografer måste därför vara professionella och veta hur de ska plocka fram människors bästa sidor.

Skolfotografer

Vi vill att våra skolfotografer ska få den som fotograferas att känna sig trygg och bekväm. Det ska vara roligt att bli fotograferad och det ska vara ännu roligare att få hem bilderna. Barn och ungdomar är ärliga och det gillar vi! Det är oerhört roligt att visa elever deras porträtt, gruppbilder och kataloger och se deras glada reaktioner!

Etiska regler för skolfotografering

Det är många som har åsikter om vad som är okej eller inte på ett skolfoto och vad som får publiceras i en skolkatalog. Öl, vin och sprit får exempelvis inte förekomma, detsamma gäller för narkotika och andra droger. Vapen och andra tillhyggen är förbjudna och bilden får inte anses som stötande. Eftersom en bild kan säga mer än tusen ord är det viktigt att de budskap som förmedlas är bra sådana. En skolfotograf från Svenskt Skolfoto arbetar efter särskilda etiska regler. De etiska reglerna gör det möjligt för skolfotograferna att hitta balansen mellan vad som är okej och inte okej.