Våra produkter/porträttfoto

Ditt porträttfoto direkt hem i brevlådan

Gör din beställning idag och få dina bilder levererade hem till dig inom 3 veckor.

Beställer du via sms får du vårt mest populära erbjudande levererat. Vad som erbjuds på just din skola finner du på brevet som eleven fick med sig hem från fotografen.

Valfrihet – Om du väljer att göra din beställning via vår webbplats har du flera val; flera tagningar, antal bilder och bildstorlekar, samt fördelaktiga erbjudanden och intressanta produkter.

Om porträttfoto

Porträtt har tagits i alla tider och sedan Svenskt Skolfoto startade sin verksamhet, är porträttfoto en del av den årliga skolfotograferingen. Porträttfotograferingen sker i samband med grupp- och katalogfotografering och erbjuds på förskolor, grundskolor och gymnasieskolor runt om i Sverige. Ett porträttfoto ska berätta någonting om den som porträtterats personlighet. För att bilden ska bli så bra som möjligt måste den som avbildas känna sig trygg och bekväm, vilket våra fotografer är experter på. Att vara ”naturlig” framför kameran är svårt, särskilt för yngre barn som fotas av en främmande människa med spännande utrustning som kanske verkar mer intressant än själva kameran. Våra fotografer är vana vid detta och vet hur de får barnens uppmärksamhet. De får barnen att fokusera och gör fotograferingen rolig vilket resulterar i bra porträtt. Deras rutin, kunskap och kreativitet skapar proffsiga porträtt som förmedlar rätt känsla till betraktaren.

Porträttfoto – år från år

Under skolåren förändras barnen oerhört mycket från år till år. Genom att jämföra porträtt från ett år till ett annat kan man se stora förändringar. Populärt är att varje år ge bort ett porträttfoto till släktingar och vänner som ramar in porträtten eller sätter dem i bildpärmar. Alla våra porträtt är fotograferade med stilrena och professionella bakgrunder – allt för att personen som blir porträtterad ska vara i fokus. Vill beställaren ändra till svartvita bilder finns den möjligheten via det personliga kontot på hemsidan.

Porträtt i olika storlekar

Porträttserier går att beställa i olika storlekar, från passfoto-storlek till A4-storlek. De minsta porträttfotona är populärast bland barn i de yngre åldrarna. De byter porträttfoton med varandra, klistrar in i sina vänner-böcker och fäster på skolböckerna. samtliga produkter ser du när du loggat in.

Porträttfoton en del av hemmet

Porträttfoton är minnen som ofta är en viktig del av hemmet! Via Svenskt Skolfoto kan föräldrar köpa porträtt på sina barn till förmånliga priser. Vi fotograferar under skoltid och erbjuder porträttfoto i olika storlekar och bildserier. Eftersom vi kommer till skolorna behövs ingen tidsbokning.