Spexkatalog / Sveriges häftigaste katalog!

Kontakta oss om du vill att din skola ska ha Sveriges tuffaste åk9-katalog! en spexkatalog som sticker ut.

Svenskt Skolfoto erbjuder en spexkatalog där elever får spexa till sina klassfoton och göra dem häftiga och unika! Det har blivit riktigt populärt bland niondeklassare att släppa loss på den klassens sista skolfoto. Alla klasser som bidrar med en spexbild i skolans spexkatalog kan dessutom vinna biobiljetter till hela klassen!

 

Vinnare i Norrköping 2018 är: klass 9.2 Kunskapsskolan Norrköping
Vinnare i Linköping 2018 är: klass 9M1 Folkungaskolan

Pennywise, spexfoto

 

 Spexfotografering

Spexfotografering är riktigt roligt och någonting som niondeklassare inte får missa! Förberedelserna inför fotograferingen är viktiga och det gäller att hela klassen pratat ihop sig om hur spexfotot ska se ut. Här gäller det att låta fantasi och kreativitet flöda! Under fotograferingen kommer fotografen självklart hjälpa klassen att få till en så bra spexbild som möjligt och klassen får dessutom välja en passande bakgrund till spexfotot. Det finns ett stort antal alternativa bakgrunder att välja mellan men klassen kan även välja en egen bild som passar temat.

Spexkatalog

De gruppbilder som brukar publiceras i en spexkatalog föreställer ofta klasser som klätt ut sig i kreationer eller kläder med ett särskilt tema. Tematrogna rekvisita förmedlar en rolig känsla eller ett roligt budskap. Ibland riktar sig budskapet till en annan klass som också tävlar med ett bidrag i spexkatalogen, andra gånger riktar sig budskapet till lärare eller elever på skolan. Det behöver inte nödvändigtvis finnas något särskilt budskap mer än att klassen är rolig och har roligt tillsammans!

  1. Förberedelser är viktigt. Se till att ha gjort dräkter och annan rekvisita klart när klassen kommer till fotograferingen. Lyssna sedan på fotografen så ser han till att ta fram det bästa i er klass. Har ni tänkt till innan blir det nästan alltid en bättre bild.
  2. Klassen väljer en bakgrund som passar till det tema klassen vill ha. Vi har några att välja på, men bäst blir det om ni har med en skiva med en snygg bild ni själva fixat till fotografen.
  3. Vi får in gruppbilden tillsammans med ert bakgrundsval och sätter sedan ihop Sveriges bästa Åk9-spexkataloger.

Mer inspiration finner ni här: skolkatalog.nu