Förskolefotografering

Förskolefotografering är barnens första skolfoto och sker innan den egentliga skoltiden börjat. Alla förskolebarn är olika och det krävs en kunnig fotograf för att få barnen att lyssna och känna sig bekväma; dels framför en okänd människa, dels framför kameran. För att förskolefotograferingen ska bli ett roligt minne för barnen är det därför viktigt att förskolefotografen har kunskap och erfarenhet av barn i förskoleåldern.

Förskolefotograferingen ska vara roligt för barnen

När ett förskolefoto ska tas i en förskolegrupp är målet att barnen ska uppfatta fotograferingen som någonting roligt, det är då bilderna blir som bäst. För en lekman är det svårt att fånga ett barns uppmärksammhet och att fånga 20 barns uppmärksammet är desto svårare! Våra fotografer är duktiga på detta och använder sig av kreativa och innovativa metoder. Den gula och pipande ankan på axeln fungerar inte på alla förskolebarn, så vi kräver lite mer fantasi än så av våra fotografer!

Förskolefoto

Svenskt Skolfoto gör förskolefotografering till någonting enkelt, smidigt och effektivt. Inför barnens förskolefoto, får föräldrarna ett informationsbrev hemskickat till sig. Där står all information om fotograferingen och de bilderserier som de sedan kan beställa. Brevet innehåller dessutom personliga användarnamn och lösenord. Det gör det möjligt för föräldrarna att logga in på Svenskt Skolftotos hemsida och där se bilderna och beställa dem elektroniskt.