Gruppbild

Gruppbild / Klassen, gänget bevaras för evigt

Gör din beställning till påseende idag och få ditt barns gruppbild levererad hem till dig inom 3 veckor.

Gruppbilden i färg tryckt på fotopapper av hög kvalitet.

Föräldrarna får gruppbilden levererad hem 3 veckor efter beställning.

Alla gruppbilder har formatet A4. Priser finner du vid inloggning. För att beställa till påseende: logga in med det användarnamn och lösenord du fått hemskickat med informationsbrevet. Om dina inloggningsuppgifter förkommit; kontakta oss via kundservice@svensktskolfoto.se eller telefon, 0155 – 29 20 30.

Klassfoto

Klassfoton är kanske de mest klassiska gruppbilderna i den svenska skolan. Sedan vi började med klassfoto i Sverige har miljontals klassfoton publiceras i skolkataloger och tidningar. Under hösten tas flest klassfoton då nya och gamla klasser ska fotograferas inför det nya läsåret.

Svenskt klassfoto

Klassfoto är ett enkelt sätt för elever, lärare och föräldrar att hålla reda på vad eleverna heter och vilka klasser de tillhör. För en del elever är klassfotot näst intill heligt och det är viktigt att man blir ”bra” på klassfotot. Detta gäller kanske främst elever på låg- och mellanstadiet men klassfotot är viktigt i alla årskullar. Det är på klassfotot man ringar in personen man är kär i, visar mamma och pappa var bästa kompisarna står och vem som är favoritläraren. Klassfotot är en svensk tradition.

Klassiskt klassfoto

På ett klassisikt klassfoto, så fotas en hel klass på en och samma bild. Vanligtvis får de längsta stå längst bak och på stolar eller bänkar placerade längst fram, sitter de kortare i klassen. På klassfoton brukar även klassföreståndaren vara med och hen står vanligtvis högst upp till höger eller vänster. Var och en av eleverna kan beställa ett enskilt klassfoto föreställande klassen men kan även få skolans samlade klassfoton i en skolkatalog.

Klassfoto med spex

De klassiska klassfotona tas varje höst under grundskolan och på gymnasiet. Under det sista året i grundskolan är det vanligt att niondeklassarna får ta ett spexfoto istället för ett klassfoto. Då får eleverna spexa till sitt klassfoto och göra det till ett humoristiskt, skojigt, häftigt och innovativt klassfoto. Oftast klär elever och lärare ut sig efter ett särskilt tema på spexfotot. Är temat kärlek klär kanske klassen ut sig till röda hjärtan och om temat är ”i skidbacken” kanske eleverna har skidutrustning, grillkorv och låtsassnö med på bilden!

Förskola
Förskola
Grundskola/gymnasium
Grundskola/gymnasium