Köpvillkor vid onlinebeställning

Svenskt Skolfoto är anslutet till SER och följer därmed
överenskommelsen med konsumentverket i dess helhet.

Priser

Både totalpris för det du beställer och delpriser finns redovisat på beställningssidan. Rabatterat pris och/eller erbjudanden gäller även om betalning skulle råka försenas.

Tilläggskostnader

Expeditionsavgift om 39 kr tillkommer på din beställning. Vid delad leverans av t.ex. skolkatalog och porträtt/grupp erläggs endast en expeditionsavgift.

Leveranstid

Normal leveranstid för porträtt- och gruppbilder är cirka 3 veckor och för skolkatalog 5-6 veckor. Observera att din beställning kommer att delas i två leveranser om den innehåller både fotografier och trycksaker (skolkatalog). Leverans för porträttbildfilen är ca 3 arbetsdagar och canvas 4-6 veckor.

Betalning

Du har 30 dagar på dig att betala. Sista betalningsdatum står på din faktura. Om vi måste påminna om betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr. Vissa produkter måste betalas vid beställningstillfället.

Delbetalning

Vid delbetalning delas din betalning i tre lika delar. Den första delen betalas med den faktura du får tillsammans med beställda produkter. Du har då 30 dagars kredit. Den andra och tredje delen betalar du med 60 respektive 90 dagars kredit. Begär du delbetalning sänder vi ett mail till dig så snart bildleveransen är skickad. Om du begär delbetalning vid beställningstillfället gäller inte returrätten. Observera att delbetalning inte omfattar katalogen.

Dina rättigheter som konsument

Hallå konsument svarar på frågor om köp, varor och tjänster, villkor i avtal, reklamationer, att handla hållbart och annat som du som konsument behöver hjälp med.

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, är en myndighet som löser tvister mellan konsumenter och företag. ARN är opartiska och kan därför inte ge råd till någon av parterna.

Köpare bosatta utanför Sverige hänvisas till Europeiska kommissionen, även känd som EU-kommissionen, är en av Europeiska unionens institutioner. Den består av en unionsmedborgare från varje medlemsstat.

Ångerrätt

I enlighet med Distansavtalslagen så har du 14 dagars ångerrätt efter det att du fått hem dina bilder. Ångerrätten är inte tillämplig för de produkter som visas för kunden innan beställning sker. Detta gäller således porträtt och gruppbilder men inte kataloger. Katalogen har alltid ångerrätt.

Returrätt

Den returrätt vi ger utöver den lagstadgade ångerrätten ger dig möjlighet att få hem vissa produkter till påseende och att sedan, helt eller delvis, kostnadsfritt returnera dessa inom 14 dagar från det att du mottagit leveransen. Vid retur av delar av porträttkartorna gäller delpriser för de bilder du behåller. Vid köp av digital bildfil eller canvas gäller ingen returrätt. Returrätt gäller inte om du valt att delbetala. Se Delbetalning ovan. Om du väljer Swish, direktbetalning eller kortbetalning gäller ej returrätten.

Reklamationer

Vid reklamation på grund av transportskada eller dylikt, kontakta Kundservice via kundservice@svensktskolfoto.se eller på telefon 0155-292030.

Drulleförsäkring

När du beställer dina bilder får du automatiskt en "drulleförsäkring" som täcker skador på dina bilder ett helt år efter beställningstillfället. Om dina bilder skulle skadas, returnerna dem till oss tillsammans med ditt ordernummer. Vi tar då fram nya bilder som sänds fraktfritt till den adress som du angivit.

Detta avtal ingås på svenska.