Om oss

Svenskt skolfoto har genom åren varit en del av den svenska skoltraditionen. Från de tidigaste fotografierna tagna vid svenska skolor på 1800-talet, till dagens moderna digitala skolfoton, har det svenska skolfotot en rik historia. Genom att titta tillbaka på skolfotot genom tiderna kan man inte bara se förändringar i fotografiens teknik och stil, utan också spegla samhällsutvecklingen och skolans roll i samhället.

På vår sida om svenskt skolfoto genom tiderna kan du följa utvecklingen från tidiga daguerreotyper till moderna digitala skolfoton. Vi tar dig med på en resa genom tiderna och visar hur skolfotot har utvecklats i Sverige, från dess späda början på 1800-talet till dagens skolporträtt.

Här hittar du också intressanta fakta om skolfotots historia, som hur eleverna klädde sig på fotografierna under olika tidsperioder och hur man poserade framför kameran. Du kan också lära dig om de olika fotograferna och fotostudiorna som var verksamma under olika tidsperioder och hur deras fotografier skiljer sig åt.

Om du själv har gamla skolfoton som du vill dela med dig av eller om du är intresserad av att lära dig mer om svenskt skolfoto genom tiderna, är du välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!